Toekomstplannen

Het spookt al langer door mijn hoofd om voor mijzelf te beginnen. Ik schoof het steeds verder naar de toekomst. Hoe verder ik het doorschoof hoe harder het begon te spoken in mijn hoofd. Waarom begin ik niet gewoon? Het was een vliegende start. Ik moest een naam bedenken en een logo maken. Mijn website was in no-time gefikst en een afspraak bij de Kamer van Koophandel was binnen 5 minuten gemaakt. Woensdag 23 januari ging ik op mijn vrije dag naar de Kamer van Koophandel in Zwolle. Na een half uur had ik mijn KvK nummer binnen. VPA Lucienne is een feit.


Wat is nu eigenlijk een Virtual Personal Assistant (VPA)? 

Virtual Personal Assistant Lucienne is een hele mond vol en bekt niet echt lekker. Daarom heb ik het afgekort naar: VPA Lucienne. Virtueel (Virtual) betekent volgens de Dikke Van Dale ‘schijnbaar aanwezig’ en een assistent (assistant) is een ‘helper’.  Als Virtual Personal Assistant ben ik het grootste deel van de dag aanwezig, alleen kun je mij niet (altijd) zien. Volledig online en op afstand zorgt VPA Lucienne voor ondersteuning. Het is niet moeilijker dan dat.


Hoe werkt dat dan?

Ik werk in de cloud. Werken in de cloud betekent dat mijn programma’s en gegevens op elke locatie en op ieder apparaat bereikbaar zijn. Zo kan ik altijd en overal mijn werkzaamheden uitvoeren. Als fervent koffiedrinkster kan ik zonder mokken mijn werkzaamheden verrichten in de leukste koffietentjes van Nederland of Bali. Das Bali! Zo val ik mijn klanten niet lastig door een werkplek voor mij in te richten. Ze hoeven geen laptop en een telefoon voor mij aan te schaffen en betalen geen reiskosten. Daarnaast hoeven de klanten voor mij geen sociale lasten of verzekeringen te betalen. Het enige wat ik nodig heb is het verhaal van de klant. Een korte uitleg van de werkzaamheden die zij uit willen besteden en een mogelijkheid om in te loggen in een eventueel branche gebonden softwarepakket.


Hulp nodig?

VPA Lucienne kun je al inhuren vanaf 1 uur. Wil je liever vast aantal uren per week of per project? Je huurt mij in zoals jij dat wilt. Kijk voor meer informatie op: www.vpa-lucienne.nl of mail naar: mail@vpa-lucienne.nl.